Dit ben ik; het gezicht achter ‘As in hars’
Mijn naam is Maaike, 37 jaar en woonachtig in Lelystad, samen met mijn man en 2 kinderen; 2 jongens van 12 en 9 jaar.
Ik werk in de zorg als (Contact-) Verzorgende IG en volg de opleiding tot Verpleegkundige. 

Ik heb in de loop der jaren helaas al veel dierbaren verloren, helaas sommige al op veel te jonge leeftijd. Dierbare vrienden en familie, die we nog elke dag missen. In 2020 hebben we ons huis verbouwd. Hierdoor moest de hele woonkamer leeg en kwam ik mijn opa en oma in de kast tegen. Het as van beide zat in bakjes, maar het was tijd om daar nu wat mee te gaan doen. Ik had nog wat wensflesjes staan en had hars aangeschaft. Ik deed het as van mijn opa en oma, met hars, samen in een wensflesje. Zo had ik een mooie tastbare accessoire van ze. Omdat ik het zo mooi vond, had ik dit gedeeld op mijn Social Media. Ik kreeg zoveel positieve reacties, maar ook meteen vragen of ik dat ook voor anderen wilde doen. Zo begon het met een wensflesje voor iemand anders maken, maar al gauw kwamen er vragen of dit ook in een hanger voor aan een ketting kon. Zo ben ik verder gaan kijken en zag ik zoveel mogelijkheden om een tastbare, blijvende herinnering te maken waar mensen troost uit halen, die ook vooral betaalbaar is voor iedereen. Want iedereen verdient een tastbare herinnering van hun dierbare of huisdieren.

Kort daarna kwamen er zoveel aanvragen binnen, dat ik een eigen Facebookpagina had gemaakt om alles op te delen; de gemaakte herinneringen en nieuwe sieraden en accessoire mogelijkheden. Door zoveel aanvragen besloot ik in augustus 2021 me in te schrijven bij de Kamer van Koophandel als eenmanszaak. En ineens was het ‘echt’! 

Ik ben een ‘bedrijf’, dat herdenkingssieraden en accessoires maakt, maar ik zie mezelf niet als ‘bedrijf’ omdat ik alle aanvragen met zoveel liefde maak en met respect behandel. Elke aanvraag is mooi en uniek door de bijzondere verhalen en mensen die erachter zitten. Elke keer weer ben ik dankbaar voor het vertrouwen dat mensen mij geven om een tastbare herinnering te mogen maken. Inmiddels heb ik de mooiste en bijzonderste bedels aan mijn ketting en armband hangen; mijn opa en oma samen dichtbij mij. Ook heb ik nu veel keus in herdenkingssieraden en accessoires maar maak ik ook unieke herinneringen op aanvraag. Niks is te gek, alles kan en is bespreekbaar. En dat vind ik mooi. Samen kom je tot een schitterend product, waarin de mensen of dieren en de herinneringen voortleven. 

Liefs,
Maaike